Referentie

Betty van Voorst, Zandvoort
“Begin vorig jaar zat ik compleet vast in mijn lijf en in mijn hoofd, ben op Kundalini yoga gegaan bij Deva Mandeep, dit is het begin geweest van een nieuw leven.
De lessen gaan diep, er is bij mij het eerste jaar heel veel los gekomen, wat vooral na verschillende oefeningen in de meditatie naar buiten kwam.
Heerlijke lessen die je ook echt een les geven!”

Merei Dekker, Beverwijk
“Wat ben ik blij dat ik zwangerschapsyoga heb gedaan naast de zwangerschapsgym. Aan de yoga heb ik echt veel meer gehad, vooral de ademhalingsoefeningen hebben me goed door de weeën heen geloodst. De yoga maakte me heel bewust van wat ik aan het doen was: iets bijzonders. Een kindje op de wereld zetten! De lessen hebben me geïnspireerd om de bevalling te zien als een mooie ervaring in plaats van een helse opgave. Een van de lessen die me is bijgebleven: aftellen in plaats van optellen. Elke wee die je hebt gehad, is geweest en komt niet meer terug. Dat maakte dat ik elke wee met open armen ontving. Mijn bevalling verliep erg voorspoedig en ik heb een prachtdochter op de wereld gezet!”

J. Mulder, Bloemendaal
“Kundalini Yoga was iets waar ik niet mee bekend was maar meteen bij de eerste les voelde dit als thuiskomen. De les en alles wat ermee te maken heeft sluit helemaal aan op mijzelf en ook op alle anderen die ik in mijn enthousiasme mee naar de Kundalini yoga het genomen. Wat een mooi cadeau voor mezelf!”

Elena Kovalchuk, Rusland
“Er was geen uitgaan voor mijn enorme kracht en energie van binnen uit. Na eerste les vier jaar geleden ik heb het eindelijk begrepen. Dat is cadeau van oneindige liefde voor mij en mensen. Dit maakt gelukkig. Ik begroet je Deva vanuit Rusland en hoop weer straks genieten.  van jouw wonderlijke lessen.”

Minouk Fieggen, Haarlem
“Deva weet mij en mijn partner op de juiste manier te benaderen, waardoor wij ook het maximale uit de lessen halen. De adviezen en oefeningen zijn praktisch, prettig en helpen echt. Ik kijk elke week uit naar de les en voel me steeds beter voorbereid op dat wat komen gaat.”

Marleen Ettema, Haarlem
“Mijn eerste Kundalini yogales moest ik wel een beetje wennen, vooral aan de mantra’s. Maar na afloop voelde ik me zo geweldig, dat ik de week daarna weer kwam en de week daarna weer. Dat is nu bijna vijf jaar geleden… De lessen zijn soms best zwaar, maar je kunt de oefeningen afstemmen op je eigen niveau. Sinds ik Kundalini yoga beoefen voel ik me vooral veel energieker. De oefeningen houden me lenig en fit en in mijn hoofd is het een stuk rustiger geworden.”

Dine Lucassen, Zandvoort
“Twee jaar geleden heb ik op de volksuniversiteit de meditatie lessen van jou,-Deva-, gevolgd. Elke keer verrassend. Heel gevarieerd, van ingetogen tot uitbundig. Soms zonder geluid, gedragen op de stilte. De andere keer begeleid door opzwepende muziek of uitnodigend tot het zingen van mantra’s. Elke les ging vooraf aan uitleg over de inhoud ervan. Ik heb geleerd, dat er heel veel verschillende meditatievormen zijn.”

Fons Claerbout, piloot:
,,Ik leer bij Kundalini Yoga veel over mijn eigen lichaam. Ik ben soepeler geworden en ik  heb meer zelfvertrouwen gekregen. Alena heeft een heel prettige manier van lesgeven. Ze houdt aan het begin van de les  een inleidend verhaal waardoor je beter weet waar je mee bezig bent. Na afloop zegt ze vaak: doe rustig aan en duik je bed in, maar als ik thuiskom heb ik juist veel meer energie dan voor de les!’’

Merei Dekker, journaliste:
,,Ik had al verschillende lessen yoga geprobeerd. Maar bij Kundalini Yoga had ik pas echt het gevoel dat dit goed voor mij was. Na de eerste lessen stond ik buiten met een heerlijk gevoel van ontspanning maar ook energie. Ik was me bewust van mijn lichaam en hoe de les mijn bloed deed bruisen of juist kalmte gaf. De lessen van Alena hebben  een fijne balans tussen spiritualiteit en nuchterheid. Ik ben wars van zweverige yoga en dus voel ik me goed bij haar manier van lesgeven.’’

Maud Bulthuis, salesmanager damesconfectie:
,,Het is voor mij anderhalf uur los komen van je dagelijkse beslommeringen. Ik voel me gezonder, door subtiele bewegingen leer je beter naar je lichaam te luisteren. Het houdt me lenig en in vorm. In het begin vond ik het zingen wel een beetje vreemd, iets zingen waar ik nog weinig van begreep, maar nu hoort het erbij en merk ik dat het werkt op mijn gezondheid. Na een jaartje Kundalini Yoga raakt je geest verruimd. Als ik een les niet kan, dan mis ik het echt. Ik kan niet meer zonder!”