Zwangerschapsyoga

Kinderen zijn het eigendom van God en de hoop van de ouders. YB  

Zwangerschap is een emotionele periode vol veranderingen en een groot avontuur - het begin van een nieuw leven. Met behulp van yoga kan je/jullie het kindje een goede start geven die bewust ontspannend en geestelijk en lichamelijk goed voorbereid is. Vertrouwen hebben op je eigen intuïtie: bevallen vanuit je lichaam (intuïtie) en niet vanuit je hoofd (denken). Tijdens de lessen wordt behalve aan yoga ook aandacht besteed aan alle aspecten rondom zwanger zijn en de bevalling.

Beschrijving: zwangerschapsyogaIn de lessen worden oefeningen en meditaties geoefend van uit de traditie van Kundalini yoga, die speciaal geschikt zijn tijdens de zwangerschap. Elke laatste les van de maand is er een partneravond. Het is wel aan te raden om je partner zo vaak mogelijk mee te nemen naar deze lessen want hoe goed je ook voorbereid bent, er zijn altijd momenten tijdens de bevalling waarop je even de draad kwijt raakt. Op zulke momenten kan je partner je helpen om weer in het ritme te komen. Tijdens deze lessen zijn de partners welkom om samen een thema te behandeld zoals:

Artikel Yoga tijdens de zwangerschap vermindert stress
Artikel Sport bevordert ontwikkeling van baby
Artikel Yoga helpt bij lage rugpijn

 
MaPaBa - Bevallingscursus

Deze cursus is special ontwikkeld door YogaMetDeva voor zwangere en de person die je gaat ondersteunen tijdens de bevalling. In vier workshops elk van 90min wordt er ingegaan op de fysiologie van bevallen en hoe jij en je partner de beste mogelijke bevalling tegemoet kunnen gaan. We maken een Geboorteplan om zo de mogelijkheden en je wensen duidelijker te maken. Er wordt geoefend met verschillenden technieken - zoals voeding, massage en acupressuur die tijdens de bevalling ingezet kunnen worden.
De bevallingscursus is in balans tussen theorie en praktijk zodat je aan het eind van de cursus met veel zelfvertrouwen als aankomende mama en vader de bevalling in kan gaan.
Deze cursus wordt ondersteund door specifieke oefeningen en meditaties vanuit de ZwangerschapsYoga.

Volgende onderwerpen komen in de cursus aan bod:

  • Verloop en de verschillende fasen van een bevalling
  • Hoe kan je het geboorteproces ondersteunen
  • Verstorende factoren tijdens de bevalling
  • Keuzes rondom je bevalling
  • ZwangerschapsYoga
  • Geboorteplan
  • Praktische tips
  • Voeding, Massage, Rebozo
  • Overtijd gaan
  • De kraam periode

Groepscursus met max. 3 stellen € 195,- p/s voor vier workshops
Privé Cursus aan thuis € 255,- voor vier workshops plus reiskosten (binnen 10km geen reiskosten)
 

Babymassage

babymassageAanraken is een basisbehoefte. Liefdevol en aandachtig aanraken is rustgevend en prikkelend tegelijk en daardoor van onschatbare waarde voor de lichamelijke en psychische ontwikkeling van het kindje. Massage geeft het kindje een goed slaapritme, stimuleert de spijsvertering en bevordert de groei. De massagetechniek bestaat uit rustgevende ritmische bewegingen en uit oefeningen waarbij alle gewrichten worden doorbewogen. Babymassage is vooral geschikt voor huilbaby’s en kindjes die veel last hebben van darmkrampjes. Alles gaat rustig, er hoeft niet of nauwelijks bij gesproken te worden, het gaat om de liefdevolle aandacht die je het kindje tijdens de massage geeft.
Na de bevalling ontvangen de vrouwen en hun partners die de zwangerschapsyoga lessen gevolgd hebben automatisch een uitnodiging om aan de terugkomdag babymassage mee te doen.

Leeftijd baby:
De terugkomdag babymassage is het meest geschikt voor kindjes vanaf 6 weken. Het kindje kan al vanaf dag één gemasseerd worden maar kan al vanaf 2 weken deelnemen aan de terugkomdag.
 

Zwangerschapsmassage

Vanuit de Ayurveda wordt zwangere vrouwen aangeraden zich in regelmatige periode over het hele lichaam met warme olie te laten masseren. De massage heeft een gunstig effect en bevordert de vitaliteit van moeder en kind. Het is bekend dat tijdens de zwangerschap en vooral in de laatste fase daarvan, maar ook in de periode na de bevalling het lichaam sterk onder invloed staat van hormonale veranderingen. Daarbij treden vaak lichamelijke klachten op, zoals rugpijn, vermoeidheid en stemmingswisselingen. Op afspraak verzorgt Nympheia massages voor zwangere en voor na de bevalling.


Lesopbouw

75 min. - Mantra - Warming up - Yogaset - Ontspanning - Meditatie - Afsluit